Posts in Category: Adressaposter

Pstereo 2011!

The Tallest Man on Earth at the Pstereo-festival

Trondheims Pstereo-festival happened last weekend. It’s named after a “legendary” album by norwegian “legendary” rock band, the DumDum Boys. Headliners this year was artists and bands like Santigold, Death From Above 1979, The Roots, Lissie, Jamie Woon, Håkan Hellström and 22. It’s an extremely intense festival with three stages, and the two biggest are almost facing each other, with the crowd in the middle. So when one concert is finished on one stage, the next concert starts on the other stage. So as a photographer, you have a tight schedule. As usual, you can only take pictures during the three first songs (why!?!?!), and then you have to run back to the press room – send your images to the web editors in you newspaper, and then run back to be able to reach the first three songs for the next band. I was doing this for many hours last saturday – including making a small story about festival fashion and other things. Here’s Pstereo last saturday.

Portrett, Stasjon og fotballspillere. UKE 43 på det jevne

Uke 43 var helt på det jevne. Faktisk! Jeg mener det!

Portrettsaken som jeg gjorde for noen uker siden er trykket, så nå kan jeg publisere bildene. Det er fett. Eller bildet, blir det vel, for i portrettsakene i Uke-Adressa så er det bare ett bilde. Ett portrett. Resten av bildene i saken er private familiebilder, så det er egentlig ikke så spennende sånn sett. Jeg liker jo å ta bilder, og liker ikke like godt å se i gamle albumer til folk jeg ikke kjenner. Derfor gidder jeg ikke vise det her heller. Capish?

Portrettet, Arne Fagerholt. Klikk på Bildet for .pdf-versjonen.

Smågodt fra Uke 43

Få saker av større betydning i uke 43. RBK-spiller Alejandro Lago truer med å forlate klubben. Han får ikke spilletid og kjeder seg nok litt. Hardt liv å være fotballspiller uten å få spille. Det er som å ha en jobb, men ikke å få jobbe. Lønn får man jo likevel. Det må være ganske ille iblandt.

Skiskytter Tora Berger fikk også ansiktet på trykk. Hun hadde ikke så veldig mye å fortelle, egentlig. Hun var en veldig hyggelig dame, som hadde to søte bikkjer.

… også har Knut Nærum vært i byen. Han var ikke like morsom som på TV, men han var en knakende trivelig kar læll.

Stasjon

På Nyhavna i Trondheim fins det en gammel bensinstasjon. Den er lagt ned og selger ikke bensin lenger. Dermed er det bare en stasjon. I stedet for skitne oljekanner og pølsedisk, er det nå blitt innredet på en spenstig måte. Her driver en gjeng med damer og de lager veldig mye rart. Ikke bare rart, men også fint! Her er det vintage-møbler over en lav sko, fotostudio og generelt god stemning. Vel verdt å sjekke ut for alle som kan ha litt interesse for slikt!

Nytt liv i spikerfabrikken

Ilsvika – en bydel i Trondheim som tidligere var et skittent og litt kjipt industriområde, men som nå er nesten litt sånn småtrendy. Småtrendy som i “pusse opp gamle industrilokaler og lar designere flytte inn”-trendy. I tillegg har de bygget et par tusen nye leiligheter her, i sånn litt kjip, billig stil. Som en litt storkjeftet SV-politiker sa: “De har jo bygget slum her!” (med tanke på hvor små alle leilighetene var).

Anyways, det var en gang en gammel spikerfabrikk her. Det er ikke spikerfabrikk lenger, men et sånn trendy bygg som heter Atelier Ilsvika. Her holder Norsk Fotofagskole til, og det gjør også en dunge andre småbedrifter – og de bor i samme lokale. Dette ble Uke-Adressa interesserte i og vi lagde reportasje!

.pdf-versjoner.

Klikk på småbildene for å se .pdf-en

Seriemester 2010

Jubel på Lerkendal da RBK fikk utdelt gullmedaljer

Soleklar seriemester!

Det var vel ingen som hadde regnet med noe annet. Rosenborg ble seriemestre i Tippeligaen 2010. Det var allerede avgjort da RBK banka Tromsø på hjemmebane i slutten av oktober, men gullfeiringa fant ikke sted før siste hjemmekamp mot Aalesund FK på søndag som var. Sykt mye snø, kalde temperaturer og ikke et fullsatt stadion kunne lagt en demper på stemninga, men det gjorde det ikke! Med uavgjort 2-2 har RBK gått gjennom hele sesongen uten tap! Her er bildene fra kvelden.

The BIG picture!

Vannskiutøver Lars Petter Sørvik, åtte roere og en styrmann hadde en ambisiøs plan som gikk ut på å ved hjelp av rå muskelkraft trekke Sørvik opp på skiene forbi Bakklandet og Marinen.

Selv om den hvite vinteren har tatt tak i bybildet, nekter høstfargene å gi seg helt over. Forrige uke markerte NTNUI sitt 100-årsjubileum. Idrettslagets gule og grønne drakter kjempet  seg tappert gjennom ulike arrangementer. Vannskiutøver Lars Petter Sørvik, åtte roere og en styrmann bestemte seg for å markere dette på sin helt spesielle måte. Fredag mønstret de  på ved Gamle Bybro. En ambisiøs plan gikk ut på å ved hjelp av rå muskelkraft trekke Sørvik opp på skiene forbi Bakklandet og Marinen. Med kuldegrader i lufta og tre grader i vannet skulle dette bli en kald fornøyelse, ikke minst for entusiasten på vannski. Oppe på brua heiet tørrskodde, dunkledde skuelystne roerne fremover. I over én time kjempet gjengen i elva mot den sterke strømmen og kulden, før de til slutt måtte kapitulere.
– Det ble for kaldt på hendene, på slutten klarte jeg ikke engang å holde i bøylen, oppsummerte
en hoppende kald Sørvik etter å ha kravlet seg i land under brua.
– Vi får ta et nytt forsøk til vårs, hutrer han, overraskende offensiv.

(Tekst: Jo Valseth/Adresseavisen)

Bildet ble slått opp over 10 spalter, altså en hel dobbelside i Adresseavisen, onsdag 27.oktober

Klikk på bildet for å se .pdf-versjonen av oppslaget

NTNUi prøvde virkelig! Her ror de en kar på vannski opp Nidelva i Trondheim!

Roing-bildet-ADB271010-2-007